Creacion de la  » Crida Nacional per la Republica Catalana « 

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2019/01/WhatsApp-Image-2019-01-26-at-16.46.07-26173027-768x512.jpegEl congrés constituent de la Crida Nacional per la República ha avalat la majoria dels membres de la candidatura encapçalada per Jordi Sànchez a la presidència i Toni Morral a la secretaria general. Hi han entrat, però, dos noms de la candidatura alternativa. La sorpresa ha estat que les dirigents més votades han estat dones, per aquest ordre: Laura Borràs, Elsa Artadi, Gemma Geis, Pilar Calvo i Marina Geli, seguides de Pep Andreu. Aquests són alguns dels noms de la cúpula que haurà de proposar a quines eleccions concorrerà la Crida i si ho farà com a partit. El tàndem de Sànchez i Morral ha obtingut 2.417 vots.

Morral és un dirigent molt pròxim a Sànchez. Ha actuat com a dirigent mirall de l’ex-president de l’ANC, gestionar-ne les intervencions polítiques fora de la presó. A més, forma part de Junts per la República, un dels sectors organitzats dins de JxCat. És ex-batlle de Cerdanyola del Vallès per ICV i simbolitza la voluntat d’obertura ideològica que Sànchez i Carles Puigdemont li han volgut donar al moviment. La Crida batalla per no ser enquadrada en el centre-dreta i rema a contracorrent de la percepció que és l’enèsima refundació de l’espai convergent.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*