Volèm de mejans especifics per l’ensenhament de l’Occitan !

 » Sul pic, avèm tres demandas e que son pas de negociar :

Volèm de mejans especifics, clarament identificats, per l’ensenhament de l’occitan dins totas las acadèmias de Bordèu a Niça. Pas mai un cors d’occitan deu pas barrar, al contrari ne cal dobrir d’autres.

Volèm l’egalitat de tractament entre las lengas de l’antiquitat e l’occitan. Volèm que lo Ministre Blanquer faga pas mai de diferéncia entre lo Latin-Grèc e l’occitan dins los licèus. Totas las lengas son egalas!

— Enfin, volèm una lei per l’occitan! Emmanuel Macron, declarèt a Quimper, lo 21 de junh de 2018: ”Las lengas regionalas tenon lor ròtle dins l’enrasigament que fa la fòrça de las regions. Anem perenizar lor ensenhament” Òsca! Mossur lo president de la Republica: volèm una lei per las lengas regionalas. Una lei respectuosa de la Constitucion mas que sortisca l’occitan de l’ilegalitat e que li permeta d’èsser protegit e favorizat dins son ensenhament! Que volem ua lei entà l’occitan!

Nos vòlon crebar, mas gardarem l’occitan!

Pas d’Occitània sense l’occitan!  »

Nicolau Rei Bèthvéder,
President del CREO Tolosa

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*