Acordi entre la Generalitat de Catalonha e lo Govern de la Val d’Aran

https://pbs.twimg.com/media/D1XzXE1XQAAsuIb.jpg El President de la Genaralitat Quim Torra, ha ratificat l’acord de finançament per reforçar l’autogovern de l’Aran amb una validesa de cinc anys. Així ho ha explicat durant una declaració conjunta amb el Síndic del Conselh Generau, Carlos Barrera, després de la reunió que han mantingut tots dos, juntament amb la consellera de Presidència, Elsa Artadi, a l’Aran. Torra ha destacat que l’entesa, que es concretarà al Consell Executiu, donarà una ‘estabilitat molt desitjada’ al govern aranès: ‘Potenciem un territori singular amb personalitat pròpia’.

Quim Torra ha solemnitzat el seu reconeixement del dret a l’autodeterminació de l’Aran, de la mateixa manera que també el reivindica per a Catalunya i ha destacat la realitat nacional aranesa. En la seva declaració, Torra ha recordat que la llei de règim especial de l’Aran, del 2015, reconeix el dret d’autodeterminació del poble aranès.

Així mateix, Torra ha subratllat que l’executiu està ‘molt satisfet’ i s’ha mostrat esperançat perquè tant l’acord com les reunions i actes del govern al llarg del dia d’avui a l’Aran tinguin un resultat ‘molt positiu’ pel conjunt dels aranesos. El president de la Generalitat ha subratllat que el benestar i el progrés dels aranesos beneficiarà també ‘sempre’ la prosperitat dels catalans. ‘És així com entenem la manera de relacionar-se entre nacions. Establint ponts, millorant les condicions de vida, intercanviant cultura i llengua, respectant les realitats històriques i, sobretot, els anhels de present i de futur’.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*