Lo Conselh d’Europa e los presonièrs politics catalans

https://www.ccquebec.cat/solidarite/wp-content/uploads/2018/03/fotonoticia_20180326151353_640.jpgL’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa investigarà la vulneració de la llibertat d’expressió dels presos polítics catalans. El compromís de l’Assemblea, recollit en la darrera reunió, de la setmana passada, és d’elaborar un informe sobre la situació dels presos polítics a l’estat espanyol i a Turquia. I ho fa a instància de la Comissió d’Afers Jurídics i de Drets Humans, que va aprovar una moció d’una vintena de diputats presentada a començament d’any en què expressava ‘la preocupació pel creixent nombre de polítics nacionals, regionals i locals processats per les declaracions efectuades en l’exercici del seu mandat, en particular a Espanya i a Turquia.’ L’informe que acabarà sortint d’aquesta investigació s’haurà de basar en resolucions aprovades anteriorment per l’Assemblea, la relativa a la definició de pres polític, del 2012, i la que té a veure amb la separació de la responsabilitat política i la responsabilitat penal, del 2013.

En l’escrit de la moció, els signants argumenten que segons la Comissió de Venècia el principal propòsit de la immunitat parlamentària rau en la protecció fonamental de la institució parlamentària així com els seus representants electes.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*