EUROPA / Eleccions en Catalonha , Escocia , Gala , Flandes …

https://bx1.be/wp-content/uploads/2017/06/Parlement-europ%C3%A9en-Bruxelles.jpgEls partits independentistes han esdevingut un referent en l’àmbit europeu. Al Principat, les dues candidatures han aconseguit el suport més alt entre els moviments independentistes europeus i fins i tot han superat l’independentisme flamenc.

La Nova Aliança Flamenca (N-VA) ha aconseguit 954.048 vots (26,7%) i cal afegir-hi el resultat de l’extrema dreta del Vlaams Belang: 811.169 vots (19,1%). En total, doncs, un 45,8% del vot de Flandes.

A les nacions que formen part del Regne Unit, el Partit Nacional Escocès (SNP), ha aconseguit 594.553 vots (37,8%), un resultat que ha servit per a reforçar la petició d’un segon referèndum; dimarts ja es va presentar la llei per a dur-lo a la pràctica. El Plaid Cymru gal·lès, amb 163.928 vots (19,6%), supera els laboristes i es converteix en el referent de l’esquerra al país.

I la coalició entre sobiranistes i verds a Còrsega aconsegueix 18.944 vots (22,05%) i permet a l’històric dirigent François Alfonsi de tornar a ser eurodiputat.

L’independentisme català va assolir un resultat sense precedents en les eleccions europees al Principat, amb 1.720.500 vots i un 49,7% dels sufragis; el millor percentatge obtingut en unes eleccions per l’independentisme.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*