Assemblada Occitana / Lo punt sus l’ensenhament de l’Occitan

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/s359232b1f06d4677/image/i95f36e725da8411c/version/1559426224/image.jpgL’Assemblada Occitana ven de publicar un dorsièr complet sus la situacion de l’occitan dins l’ensenhament. Après que l’occitanisme es estat trebolat pel projècte de reforma del licèu e del bachelierat, dicha “reforma Blanquer”, l’Assemblada a fach un document ont analisa la situacion. Sus aquela reforma, lo rapòrt introdutz:

“La dicha «reforma Blanquer», dau nom dau ministre de l’Educacion francesa Jean-Michel Blanquer,prevei de modificacions dins li “dotacions oràrii”. Li “dotacions oràrii” son lu mejans atribuits a l’ensenhament dei lengas minorizadi dins l’educacion publica. Desenant s’atribuiràn au solet ensenhament bilingüe e non pus a l’ensenhament de l’occitan coma lenga viva. Aqueli mesuras menaràn a la desaparicion de l’opcion d’occitan dins lu establiments escolars de l’Occitània Granda (la part d’Occitània sota administracion francesa), per manca de mejans.”
 …De legir la seguida sus  Lo Jornalet

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*