Omenatge a l’Afroamericana Toni Morrison

https://www.out.com/sites/out.com/files/2019/01/28/4_toni_morrison_the_pieces_i_am_subject_toni_morrison_2015._photo_credit_timothy_greenfield-sanders.jpgL’escriptora nord-americana Chloe Anthony Wofford (Lorain, Ohio, 1931), coneguda com a Toni Morrison, s’ha mort avui a 88 anys. L’obra de Morisson comprèn la novel·la i l’assaig i s’ha centrat en la vida dels afroamericans als Estats Units, amb un focus sobre la situació de les dones negres. També ha estat una activista pels drets civils i ha destacat pel seu compromís amb la lluita contra la discriminació ètnica.

Morrison va ser la primera dona negra en guanyar el Premi Nobel de Literatura el 1993 i també del Premi Pulitzer, és l’autora d’obres com Beloved,The Bluest Eye, Sula, Song of Salomon. També va ser editora de l’editorial Random House i professora d’anglès a les universitats de Texas, Howard i a l’estatal de Nova York. Actualment exercia com a docent d’humanitats a la Universitat de Priceton.( Vilaweb.cat ) .

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*