MANIFESTACION DE 400 PERSONAS A ROCAFORT DE LAS CORBIERAS

https://www.jornalet.com/imgMini/290/290/11691Environ quatre cents personas manifestèron dimenge passat, 22 de setembre, contra lo projècte d’installacion d’una fabrica de bitum a Ròcafòrt de las Corbièras, en mejançariá amb la de La Pauma (Fitor), çò rapòrta L’Indépendant. Demest los manifestants i aviá una delegacion occitanista amb de representants de Bastir Occitània e de País Nòstre.

Los abitants de l’airal cranhon non solament de pollucions e de contrarietats restacadas als transpòrts mas tanben las desfiguracions del païsatge, mai que mai los vinhairons e los professionals del torisme. De soslinhar que los agricultors de l’endrech son de mai en mai bio.

Es previst que uèi a 18h30 lo conselh municipal de Ròcafòrt de las Corbièras manifèste son refús de l’installacion de l’usina, coma ja o faguèt la Pauma. Una enquèsta publica es dobèrta dins las doas comunas fins al 7 d’octòbre e una peticion es lançada sus change.org.

Dins l’estiu de l’an passat, la mobilizacion populara arribèt ja de cabussar un projècte similar a Ferrals e Lesinhan de las Corbièras.

INFO / JORNALET

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*