Negociacion entre Barcelona e Madrid …

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2020/02/negociacio-ampliada-24210207-604x270.jpgDimecres a les 16.30 es reunirà per primera vegada la taula de negociació entre el govern català i l’espanyol a la Moncloa. L’objectiu teòric és resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, però les dues parts començaran a dialogar des de posicions antagòniques. D’una banda, la Generalitat exigeix l’amnistia i la fi de la repressió i acordar l’exercici del dret d’autodeterminació amb un referèndum. D’una altra, el govern espanyol encara no ha concretat cap proposta, més enllà del document de 44 punts que Sánchez va dur a Quim Torra a la reunió del 6 de febrer al Palau de la Generalitat.

Les dues propostes espanyoles que han sonat amb més força són una reforma del sistema de finançament i un nou estatut, però són molt lluny de les propostes de l’independentisme. Tant ERC com JxCat han expressat reticències sobre el resultat que pugui tenir aquesta taula de negociació, però els dos partits majoritaris de l’independentisme han acceptat de provar-ho i de tornar a un diàleg amb Madrid que sovint ha acabat en fracàs per la incapacitat dels successius governs espanyols de respondre satisfactòriament a les demandes de Catalunya.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*