Quim Torra , president de la Generalitat de Catalonha

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2020/03/h_3621455-604x270.jpgEl President de la Generalitat, Quim Torra, vol tornar a reunir la taula de diàleg amb el govern espanyol. En una entrevista que publica avui El Punt Avui, diu que la gestió de la pandèmia del coronavirus 2019 de l’executiu de Pedro Sánchez l’hauria pogut fer un executiu del PP. A més, avisa a Madrid que ‘ningú’ no es pensi que ‘abdicarà’ la responsabilitat d’explicar ‘què creu que és millor’ per a la ciutadania catalana quant a les decisions sobre el desconfinament. També acusa l’estat d’apel·lar al diàleg sense posar-lo en pràctica aquestes darreres setmanes: ‘Tot ha estat imposició rere imposició.’

Sosté  que mantenir diàleg amb l’estat espanyol ‘seria bo’, però que Madrid ‘sempre dirà que no toca’. És per això que insta el govern espanyol a tornar a abordar la negociació amb la Generalitat: ‘Tenim presos i exiliats, i el país té pendent l’autodeterminació.’

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*