Promocion de l’ensenhament de l’occitan al collègi

https://www.ofici-occitan.eu/wp-content/uploads/2020/04/Capture23-1.png

L’ensenhament escolar de la lenga occitana es un canal màger de transmission de la lenga. Dins aquel contèxte, l’Ofici es missionat per l’Educacion nacionala atal coma las Regions Novèla-Aquitània e Occitània per sensibilizar los escolans e las familhas al costat dels actors de l’ensenhament, sus l’interès de l’aprendissatge de l’occitan d’un punt de vista personal e collectiu.

Per fin de respondre als besonhs identificats sul terren, pilotèt la produccion d’un desplegant comun per sensibilizar als atots de l’aprendissatge de l’occitan al collègi, en consultant largament sos partenaris (representants del còs ensenhaire e dels rectorats, associacions especializadas…). Aquel document compila las divèrsas modalitats d’ensenhament a-n-aquel nivèl. Al delà d’una difusion al prèp del public pertocat, en partenariat amb l’Educacion nacionala, l’Ofici desira perpausar a totes, ensenhaires, actors associatius, collectivitats, parents d’escolans, de se’n emparar. Es doncas tanben disponible en version numerica sul site de l’Ofici.

L’Ofici desira perseguir la siá accion dins aquel sens, en desplegant d’aisinas de comunicacion suls diferents nivèls d’aprendissatge (escòla, licèu…).

“L’occitan al collègi” version papièr, contactatz l’Ofici [contact@ofici-occitan.eu]

“L’occitan al collègi” version numerica, clicatz aicí :

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*