25 eurodeputats contra la repression en Catalonha

25 eurodiputats denuncien la persecució judicial a la qual han estat sotmesos els tres darrers presidents de la Generalitat i diuen que tenen la convicció que ara mateix cap polític independentista pot tenir un judici just a l’estat espanyol. També critiquen el fet que tres dels cinc jutges que han pres la decisió sobre Torra hagin format part de la causa contra el procés i recorden que hi ha centenars de causes obertes contra ciutadans independentistes.

‘Volem expressar el nostre rebuig a la repressió judicial contra el moviment per l’autodeterminació a Catalunya i la nostra solidaritat amb el president Torra. Per això, demanem a les institucions de la UE que siguin honestes amb les seves paraules sobre la defensa de la democràcia i protegeixin els drets dels ciutadans catalans’, diu la carta.

Entre els membre de l’Eurocambra que signen el text hi ha els eurodiputats d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé, i els de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. També la signen membres de l’Esquerra Unitària com Miguel Urbán i Leila Chaibi, els eurodiputats bascs Izaskun Bilbao (PNV) i Pernando Barrena (Bildu) i els eurodiputats dels Verds François Alfonsi i Benoit Biteau, entre més.  ( Vilaweb.cat )

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*