Tolosa  » Parla-me occitan m’agrada « 

https://www.jornalet.com/imgMini/290/290/13267“Parla-me en occitan, m’agrada”. Amb aqueste lèma, un ensemble d’associacions vòlon rendre presenta la lenga occitana a Tolosa lo jorn de Sant Valentin e fan una crida al finançament participatiu per o menar a bon tèrme. S’agís d’ afichar per las carrièras de la Ciutat Mondina una tièra d’extraches poetics que los passejaires poiràn emportar e ofrir a las personas de lor còr.

L’idèa ven del collectiu d’ensenhaires (CRÈO Tolosa), de l’Escòla Occitana d’Estiu, d’Òsca, lo collectiu d’estudiants de l’Univeritat de Tolosa II – lo Miralh e la Seccion d’Occitan de l’Universitat de Tolosa Joan Jaurés. Lo projècte es de prepausar als abitants de Tolosa de declaracions d’amor en occitan per rendre presenta la lenga nòstra e, a l’encòp, de metre de costat l’aspècte consumaire de la fèsta de Sant Valentin.

Per menar a bon tèrme l’eveniment —mai que mai per pagar lo material— an lançat un finançament participatiu sul sit HelloAsso. Los dons de mai de 5 èuros an de contrapartidas. A mai, los dons que vendràn de l’estat francés poiràn èsser deduches de l’impòst sul revengut.

A mai, tanben se pòt adjudar en participar a l’obrador de creacion poetica que se tendrà los 23 e 24 de genièr a l’Ostal d’Occitània, al numero 11 de la Carrièra de Malcosinat.

E mai l’usatge social de la lenga siá flac, l’occitan es totjorn considerat coma una lenga d’amor dempuèi los trobadors. A mai, es totjorn una lenga presada e aimada per la populacion, a ne jutjar per l’enquista sociolingüistica de l’ÒPLO. Per tant, las iniciativas d’aquesta mena per rendre l’occitan public e popular son fòrça positivas.

Info / Jornalet

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*