Prèmi J.P Verdier a Christian Almerge per la cançon  » Ma tèrra occitana « 

L’agéncia Virasolelh anóncia que lo purmèr prèmi Joan-Pau Verdièr de la cançon occitana 2020 es decernit au cantaire carcassonés, Christian Almerge, per sa cançon Ma Tèrra occitana.

Damb la resulta deu concors sosmetuda au vòte deu public, es pas una suspresa que la grana popularitat deu cantaire deu famós grop Test aja hèit clinar la balança damb mès deus 65% deus vòtes. Lo prèmi recompensa atau un musicaire que vira fòrça suus emponts occitans dempuèi longtemps e que hè sonar la lenga de pertot.

Conegut dempuèi longtemps damb lo grop Test per sas adaptacions d’esperit risolièr en occitan (Lo Mildió per Only you, I love cagaròls per I love rock’n’roll, mes sustot l’irresistibla Massey Ferguson, parodia de la gainsboresca Harley Davidson), Christian Almerge signa aquí una polida balada folk pingorlada d’una punta de sonoritat medievala (omenatge aus trobadors) mesclada au son d’una guitarra metau e acompanhada d’un polit tèxte generós e poetic, declaracion d’amor au país. ( JORNALET ) .

. FELICITACIONS A CHRISTIAN ALMERGE REFERENT OCCITANIA PAIS NOSTRE A CARCASSONA !

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*