Victoria de l’independentisme en Escocia

Lindependentisme s’ha tornat a imposar a les eleccions d’Escòcia i encara la pròxima legislatura amb la demanda d’un segon referèndum d’independència, cosa que de moment el govern de Boris Jonhson nega. L’SNP ha aconseguit 64 diputats i els Verds 8, tot superant folgadament la majoria absoluta del parlament de Holyrood, fixada en 65 escons. Nicola Sturgeon serà reelegida primera ministra i afrontarà una legislatura marcada per la gestió de la pandèmia i la crisi i la reivindicació del referèndum.Écosse : La Première ministre écossaise Nicolas Sturgeon accusée d’avoir « trompé » le Parlement

L’Alba, el partit impulsat per l’ex-primer ministre Alex Salmond, no ha obtingut representació. L’SNP ha aconseguit un diputat més que el 2016, el Partit Conservador s’ha quedat estancat amb 31 escons, el Partit Laborista n’ha perdut dos i baixa a 22, els Verds augmenten en dos diputats la seva representació i els Liberal Demòcrates en perden un i queden amb 4 representants.

En el seu conjunt, l’independentisme escocès creix tres escons al parlament respecte del 2016, passant de 69 representants a 72. La participació en aquestes eleccions ha estat del 63%, set punts més que en les anteriors.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*