Omenatge a l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu

L’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu s’ha mort a l’edat de noranta anys a Ciutat del Cap, segons que ha informat el govern sud-africà. La seva figura estarà lligada per sempre més a la lluita pacifista contra l’Apartheid durant els anys vuitanta, una causa que li va valer el premi Nobel de la Pau que el 16 d’octubre de 1984 li fou concedit.

Amb la fi de l’Apartheid, Tutu va ser nomenat director de la Comissió de la Veritat i la Reconciliació, creada per Nelson Mandela, que acabava de ser nomenat president. Amb el pas dels anys la seva figura va transcendir Sud-àfrica i va esdevenir una icona de la defensa dels drets humans arreu del món, tot implicant-set activament en campanyes contra la sida, la tuberculosi, la pobresa, el racisme, el sexisme i l’homofòbia .

El maig del 2014 la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Internacional Catalunya per “la seva vigorosa i constant lluita per la justícia social i la millora de les condicions dels oprimits, des d’una integritat, un coratge i una capacitat excepcionals”. Vegeu el discurs que va fer a la cerimònia de lliurament del premi .

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*