Amassada de l’Institut d’Estudis Occitans los 7 e 8 de mai a Clarmont d’Auvernha

Après la tenguda d’amassadas generalas a l’automne per causa de pandèmia en 2020 e tornar 2021, l’Institut d’Estudis Occitans renosa amb la prima per nòstre acamp d’aquel an. Convidada per l’IEO de Puèi-de-Doma, l’AG tendrà luòc  a Clarmont d’Auvernhe (Clermont-Ferrand) per la dimenjada dels dissabte 7 e dimenge 8 de mai venents. L’amassada generala es dubèrta a tots los aderents, personas fisicas e moralas (associacions aderentas) al jorn de lor cotisacion. Cada aderent a una votz e pòt, en mai, èsser mandatat per 10 autras personas.La darrièra amassada generala, que se debanèt al mes d’octòbre a Tolosa, era una amassada de crisi,emb l’abséncia de subvencions de l’Estat coma delas regions occitanas, e la partença del director. Una novèla organizacion de trabalh es estada mesa en plaça pel conselh d’administracion e lo burèu, amb per prètzfach d’assegurar la continuitat de las activitats de l’IEO, restablir tant coma possible l’equilibri financièr, e pausar las basas d’un desvolopament futur. L’amassada generala serà l’escasença de far lo bilanç dels mes passats e de definir son orientacion a venir. Lo principi foguèt votat a l’AG de Tolosa de metre en plaça una « conferéncia dels presidents de seccions departamentalas » per mièlhs associar lo nivèl departamental al trabalh del conselh d’administracion de l’IEO. Una sesilha serà consacrada a l’AG a la mesa en plaça d’aquela conferéncia (organizacion e biais de trabalhar, liam emb lo CA e l’AG de l’IEO…). Tots los presidents son ben-segur convidats a i participar per exprimir lor punt de vista sus aquel projècte. De mai, lòrs de l’encontre entre l’IEO31 e lo CA de l’IEO foguèt sugerit de tornarorganizar una amassada dels salariats de l’ensemble de las seccions afiliadas a l’IEO, un punt a discutir a l’AG.
Lo CA de l’IEO es elegit per dos ans. Alavètz, l’AG venenta es pas una annada d’eleccion. Pasmens, lo CA elegit en 2021 es pas complet, e las candidaturas son dubèrtas per lo completar.
En mai de las sesilhas de trabalh, l’AG serà un moment de fèsta e de cultura gràcia a las activitats perpusada per l’IEO 63.

Luòc : la Capela dels Cordelièrs
La session se debanarà al centre de Clarmont d’Auvernhe, dins la Capela dels Cordelièrs (Chapelle des Cordeliers), 14 plaça Sugny. Se tròba sul costat dels immòbles del Conselh Departamental de Puèi-de-Doma, a mièg camin entre la plaça de la Victòria ont es la catedrala (en naut del puèi), e la plaça de Jaude, amb l’estatua de Vercingetorix (al pé del
puèi).  

En tram : Tram estacion Jaude, puèi pujar pel Balord Desaix entre l’estatua e lo Teatre, costat Teatre. En veitura : Parking josterran Jaude.
Programa previsionau
Dissabte 7 de mai
14h – 18h30 : primièra sesilha de l’AG
13h30 : Acuelh e inscripcion a la Capela dels Cordelièrs. Un dorsièr de benvenguda preparat per l’IEO 63 sirá remés als participants.
14h – 14h15 : dichas de benvenguda.
14h15 – 15h45 : presentacion e vòte dels rapòrts d’activitat e financièr.
15h45 – 16h15 : pausa
16h15 – 18h15 : sesilha de trabalh : las activitats de l’IEO
Presentacion per los membres del burèu de la situacion actuala de l’IEO, de son organizacion de trabalh e de sas activitats.

Discussion e orientacions per l’annada venenta. 

18h15 – 18h30 : candidaturas eventualas al conselh d’administracion. Clavadura de la sesilha.

18h30 – 20 h : sopar liure
20 h : serada festiva organizada per l’IEO de Puèi de Doma a la Capela dels Cordelièrs.
20h – 20h45 : « l’Ort dau Jan », film realizat per Gabrièu Chantelauze e Jan-Pèir Lacomba.
20h45 – 21h45 : concèrt del musicaire Sourdure.
Dimenge 8 de mai
9h – 12h30 : segonda sesilha de l’AG
8h30 : acuelh a Capela dels Cordelièrs.
9h – 12 h 30 : sesilha de trabalh : l’organizacion de l’IEO
La conferéncia dels presidents de seccions departamentalas : prètzfach e organizacion
L’amassada dels salariats del malhum IEO : a tornar far ?
Sintesi de las orientacions per l’annada venenta.
Eleccion complementària al CA de l’IEO.
12h30 – 14h : dinnar liure
14h – 15 h : Passejada literaria « A Clarmont, suls passes de Joan Bodon » conducha per Joan-Peire Chambon, Clarmontés, especialista de l’òbra de Joan Bodon, que son darrièr roman, Lo Libre dels grands jorns, se passa a Clarmont. Lo RV per la passejada es plaça de Jaude còsta l’estatua de Vercingetorix.

=======================================================================

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*