Fabrica de capèls de Montazels : un filme de Nicolas Bergés lo 28 de junh a Maraussan

A l’agonia dempuèi d’annadas, la fabrica, installada a Montazels, al còr de la Nauta valada d’Aude e labelizada Entrepresa del Patrimòni Viu, tampèt sas pòrtas en 2018. Uèi, Sonia a decidit de tornar desmarrar l’activitat per reviscolar l’immensa carcassa d’acièr e de tòlas.

Amb quatre salariats e una centena de contributors recampats en societat cooperativa, los vaquí lançats dins l’aventura, un pauc fòla, de fabricar de nòu de capèls 100% faits en França en Nauta valada d’Aude. Es que serà una jòga ganhanta e qu’arribaràn a salvar aquel patrimòni e aquel saber-faire unic ?

Un filme documentari de Nicolas Bergès presentat en preséncia del realizator, lo 28 de junh a l’Esprit Gare (Maraussan). 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*