Mobilizacion per l’occitan a Serinhan

Mobilizacion pel mantenement de l’occitan a l’escòla mairala de Serinhan (Besierés). Lo cursus bilingüe occitan-francés se creèt en junh d’arunan e s’amodèt a la rintrada passada. Ara, aquel sit es ja menaçat: lo Comitat departamental de l’Educacion Nacionala (CDEN) pendent sa reünion del 9 de febrièr anoncièt la supression d’aquel pòst.

Lo Centre Regional dels Ensenhaires d’Occitan (CRÈO) de Lengadòc e l’associacion per l’ensenhament bilingüe public ÒCBI, lançan un apèl a la mobilizacion per que siá mantengut lo pòst. Una peticion de signaturas en linha es estada aviada sus internet.

Lo CRÈO Lengadòc a adreiçada una letra a la rectritz, a la directritz dels servicis de l’Educacion nacionala e al director adjonch, per tal de lor demandar de preservar la perennitat del sit bilingüe, mas an pas encara recebuda cap de responsa.

  . PAIS NÒSTRE apela a la signatura de la peticion !

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*