LLei d’amnistia : 177 vots al congrès espanyol !

 El congrés espanyol ha aprovat la llei d’amnistia de manera definitiva amb els vots del PSOE, Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, PNB, Podem i el BNG (177). Els 172 diputats del PP, Vox, UPN i Coalició Canàries s’hi han oposat. La diputada de Podem Martina Velarde s’ha absentat de la votació. La llei, una volta publicada al BOE, quedarà en mans dels jutges espanyols, que seran els encarregats d’aplicar-la. De fet, durant el ple, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que presentaria un recurs d’inconstitucionalitat. El debat de l’amnistia ha estat tens i la formació d’extrema dreta Vox ha provat de rebentar la sessió amb insults i crits després d’un intercanvi de retrets entre Gerardo Pisarello i Santiago Abascal. “No ens deixem donar lliçons de democràcia dels qui encara sospiren pel franquisme”, ha dit el dirigent dels Comuns

Junts i ERC han celebrat l’aprovació de la llei. Míriam Nogueras ha destacat que no era un perdó, sinó una victòria de l’independentisme. “S’ha faltat al respecte a tot un poble. Vostès han faltat al respecte a tot un poble i ho havien de reparar. Però la lluita continua”, ha avisat. Nogueras i Gabriel Rufián han coincidit a reivindicar la força de la unitat de l’independentisme i han agraït als dirigents del 2017 que fessin possible el referèndum de l’1-O.

Rufián ha dit que la llei d’amnistia arribava molt tard, però ha assegurat que era la primera derrota del règim del 78. En aquest sentit, ha advertit que ara cal plantar cara als jutges perquè apliquin la llei. “Pròxima parada: el referèndum. Visca Catalunya justa i lliure. Fins a la victòria sempre”, ha acabat. Durant el ple, el govern espanyol ha assumit un perfil baix i Pedro Sánchez no s’ha presentat fins abans de la votació.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*