1er de junh mobilizacion per las lengas !

Uèi, 1r de junh, es una jornada de mobilizacion al benefici de las proteccion e promocion de las lengas autoctònas de l’estat francés davant las prefecturas e las comunas. Los acamps an per mira de sensibilizar los elegits locals e estatals a aquela causa e de lor demandar de sosténer una revision constitucionala. Los membres del collectiu Per Que Viscan Nòstras Lengas encoratjan tanben los ciutadans a participar a aquela accion pacifica, amb de bandeiròlas e de messatges de sosten. La tòca ultima de la mobilizacion es de crear un environament legislatiu propici a la preservacion e l’espandiment de las lengas en França, en reconeissent aital lor importància culturala e identitària.  Info / Jornalet

. PAIS NÒSTRE ES DINS L’ACCION AMB LO COLLECTIU  » PER QUE VISCAN NÒSTRAS LENGAS « 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*