ELECCIONS DINS LA VAL D’ARAN AMB  » ARAN AMASSA « 

https://www.visitvaldaran.com/wp-content/uploads/2015/09/Tardor1web.jpgEth 26 de mai que ven, i aurà en Aran ua tripla eleccion. Ath delà des eleccions europèes e des municipaus, que se debanaràn en tot er estat espanhòu, es aranesi que votaràn tanben eth Conselh Generau d’Aran, eth govèrn deth país que siguec restaurat en 1990 dempús de 156 ans d’inacitivitat, e qu’ara ei refortit damb era naua Lei d’Aran.  En encastre d’aqueres eleccions se presentèc dimèrcles passat en Vielha Aran Amassa, ua organizacion d’esquèrra assembladària que vò èster ua alternatiua ath bipartidisme.

Er acte de presentacion compdèc damb era preséncia d’un centenat de persones que poguèren conéisher es diferentes candidatures as ajuntaments e ath Conselh Generau e eth sòn programa electorau.

Aran Amassa se presente enes ajuntaments de Bausen, Les, Vielha e Naut Aran coma “alternatiua fresca e renauida a tanti ans de politiques partidistes e de venda e privatizacion deth territòri e des sòns recorsi”. En aguest sens revendiquen ua manèra de hèr politica “en positiu”.

Es candidats municipaus que hèn ua escomesa entath dialòg, era soma d’esfòrci damb era tòca de méter ara societat aranesa ath centre, ath delà des partidismes. Deth son costat, Mireia Boya, candidata ath Conselh Generau d’Aran, afirmèc qu’Aran Amassa vò “un pòble unit que decidisque collectiuaments eth sòn futur en nom dera transparéncia, dera escomesa estrategica peth torisme, dera sostenibilitat, deth feminisme e sustot, dera unitat e dera bona atmosfèra entre vesins e vesies, sense renonciar jamès ara nòsta soberaneitat. Cambiar es formes ei cambiar eth futur, entà hèr-lo melhor”.

INFO / LO JORNALET

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*