Dolors Feliu elegida presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va escollir ahir la jurista Dolors Feliu com a nova presidenta de l’entitat, en substitució d’Elisenda Paluzie. Feliu va obtenir un total de 48 vots dels 69 secretaris nacionals presents, i va superar la majoria de dos terços en la primera volta. L’activista Jordi Pesarrodona va obtenir, finalment, un total 16 vots (quatre vots van ser en blanc i un, nul) i va decidir presentar la seva candidatura per a la vicepresidència, de la qual serà rellevat a partir del segon any per Uriel Bertran (després d’obtenir resultats molt ajustats en les dues voltes que es van celebrar). La secretaria de la junta l’assumeix l’advocat Jordi Domingo, i Josep Pedrol Martí en serà el tresorer.

Després de la seva elecció, la jurista Dolors Feliu va assegurar que el seu objectiu en aquest mandat és “reactivar la mobilització ciutadana posant una nova data a l’horitzó per assolir la independència”.

La nova presidenta de l’ANC creu que el pròxim embat s’ha d’impulsar des de l’entitat perquè “els partits no sembla que tinguin un projecte en aquesta direcció”. Feliu creu que en aquest moment el repte és molt gran i requereix aprofitar els fonaments que l’Assemblea i la ciutadania han construït durant tots aquests anys.

Sense amagar les crítiques sobre el context polític i la desafecció de l’independentisme respecte a l’actitud dels partits polítics, Feliu es va voler mostrar optimista en la primera compareixença com a presidenta de l’ANC davant els mitjans de comunicació, dibuixant un punt d’inflexió per al moviment social que acompanya l’entitat des del 2013.

“Hem viscut el últims anys amb un núvol de repressió, de covid…, i ara és el moment de tornar a parlar de fer efectiva la independència, aprofitant els fonaments que ens ha posat el secretariat i tota l’ANC, que ha mantingut viva la flama”, va dir en les seves primeres declaracions.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*