Per lo bicentenari de la naissença d’Aquiles Mir

Lo felibre Aquiles Mir nasquèt lo dissabte 30 de novembre de 1822 dins la comuna d’Escalas. Aquela data serà marcada per mai d’un rendètz-vos a l’iniciativa de l’IEO Aude:

— lo dimenge 20 de novembre, a Ladèrn de Lauquet (17h), se legirà de tròces de la bofonada del felibre Lo lutrin de Ladèrn e lo grop vocal e polifonic GEPPE encadenarà amb de cants tradicionals occitans.— lo dijòus 24 (17h30, a l’ostal del Barri de la Barbacana a Carcassona) e lo dissabte 26 (18h, comuna d’Escalas), Alan Roch balharà una conferéncia sul vin e la vinha dins l’òbra de Mir.

— lo dimenge 27, al teatre Aquiles Mir de Cucunhan (17h), Claudi Alranq presentarà lo Sermon del Curat de Cucunhan dins la version del felibre audenc.

— Ràdio Lenga d’Òc-Aude prepausarà una cronica quotidiana del 15 al 30 de novembre entitolada Suls talons d’Aquiles.Doas emissions Als 4 Vents d’RCF-Pays d’Aude (21 e 28 de novembre) seràn consacradas al poèma La vinha que marquèt l’engatjament d’Aquiles Mir dins la literatura d’òc.      Info / Jornalet

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*