23 d’abril Feliç Sant Jordi

Sant Jordi. Traditional festival of Catalonia. spain - 74728983Ja ho vam dir fa uns dies, que aquest Sant Jordi és de rècord, perquè és el més gran que s’ha fet mai, tant pel nombre de parades de llibres professionals (llibreries i editorials), com pel metratge que ocupen: 320 parades de llibres que ocupen 3.294 metres. Parlem de Barcelona, que és el centre neuràlgic de la festa, tot i que, de parades de llibres, se’n plantaran a gairebé tots els municipis de Catalunya.

Horari i espais

La festivitat de Sant Jordi a Barcelona l’organitza el Gremi de Llibreters de Catalunya. A la resta de ciutats i pobles, el gremi tan sols pot fer recomanacions i la responsabilitat de la diada recau en els ajuntaments. A Barcelona es podran comprar llibres al carrer de les nou del matí a les nou del vespre.

Al centre de Barcelona s’ha creat la “superilla literària” al voltant del passeig de Gràcia (parades professionals) i la rambla de Catalunya (parades d’entitats i associacions), que té el perímetre següent: la Gran Via de les Corts Catalanes per baix, la Diagonal per dalt, i els carrers de Pau Claris i de Balmes pels costats. Aquests carrers perimetrals seran transitables per als cotxes, i també els carrers d’Aragó i de València. A més, la superilla es connectarà per dalt amb el carrer Gran de Gràcia, on enguany hi haurà parades de llibres (hi ha més metres que no pas al lloc anterior, la plaça de la Vila), i per baix, amb la Rambla. Enguany es recupera la Rambla com a espai per als llibres, de la plaça de Catalunya al carrer de Ferran. La plaça Reial també tindrà parades, com l’any passat. Tornar a ocupar la Rambla (que durant els anys de pandèmia es va deixar d’habilitar), espai emblemàtic perquè la festa hi va néixer l’any 1926, també ha fet guanyar metres per a les parades de llibres.     Info / VilaWeb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*