Proposicions / la Generalitat vol trens entre Catalonha e Occitania

La Generalitat vol crear una xarxa de trens regionals d’alta velocitat que enllaci Lleida, Barcelona i Girona amb Perpinyà, Tolosa del Llenguadoc i Montpeller. L’horitzó amb què treballa el Govern és a partir del 2020, moment en què es liberalitzaran els serveis ferroviaris. El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, explica que ja manté converses amb operadors privats i que el nou servei podria tenir fins a 4 milions de passatgers anuals (dels quals, un milió els aportaria el futur baixador a l’aeroport de Girona). Font també ha dit que els nous regionals permetrien rendibilitzar el tram transfronterer de l’AVE i el túnel del Pertús. Precisament, aquest dilluns el lobby Ferrmed i Energie TVG han signat la Declaració de Girona, un document que vol pressionar els estats espanyol i francès a fer els deures amb el corredor mediterrani.( AVUI )

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*