Comunicat del Consell per la Republica Catalana

https://gallery.mailchimp.com/192acd1559c6e8a4deeb647bc/images/01264c18-fc39-4bec-9c04-3a92422ad108.jpg

Davant la decisió d’aixecament del confinament adoptat pel Govern espanyol, arran de la crisi sanitària de la COVID-19, i les mesures fetes públiques pel Govern català, el Consell de govern del Consell per la República vol expressar el següent:

1. Constatar l’enorme irresponsabilitat de posar fi al confinament total, sense cap base científica per a fer-ho.

Denunciem que un govern suposadament d’esquerres, com el govern espanyol, prima l’economia davant de la salut. Als treballadors i empreses del país se’ls fa escollir entre posar en risc la feina, els seus ingressos, o posar en risc la seva salut.

En aquest sentit, instem al Govern català a ser contundent en la denúncia pública i internacional de la greu irresponsabilitat en la presa de decisions del govern espanyol.

2. S’està deixant a l’empresari i al treballador desemparat. Els treballadors han de decidir en prioritzar la salut personal i dels familiars de l’entorn a cost d’assumir la falta d’ingressos i el risc d’acomiadament. D’altra banda, l’empresa està forçada a decidir: no iniciar l’activitat, per respectar la salut assumint totalment els costos econòmics que se’n derivin, o bé exposar-se a possibles demandes si algun treballador cau malalt per la COVID-19, en cas que prioritzin negoci per davant de la salut.

Per aquests motius demanem al Govern català que:

1.- Insti a un acord entre patronals i sindicats per perllongar el confinament total fins que sigui necessari en base a raonament científic

2.- Aquesta exigència d’aturada vingui acompanyada d’una reorientació contundent del pressupost de la Generalitat, a ajuts i compensacions directes al teixit productiu, així com reforçar la renda bàsica, creant un pressupost d’emergència sanitària, econòmica i social.

Dilluns 13 d’abril del 2020
Comunicació Consell per la República

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*