Jack London en occitan

Jack London : un classique à la mode !                            La pèsta escarlata de Jack London en occitan

 

Tres dròlles, vestits de pèls de bèstias gardan las cabras amb lor papeta sul ribairés. Sèm pas a l’Edat de la Pèira, mas en 2073 ! Lo vielhon, un còp èra professor d’universitat de la Baia de San Francisco, ten de repapiar del temps vièlh d’abans 2013 e de la Pèsta Escarlata. Pel darrièr còp, benlèu, ensaja de contar als salvatjons, pas tròp escotoses, l’epòca que los òmes èran tot-poderoses e cossí la pèsta anientèt gaireben tota l’umanitat. Mas l’espèr demòra. La civilizacion, la cal tornar bastir, emai s’aquò prendrà de temps !

A la nòstra epòca, aquesta distopia, quasi profetica, revestís una estonanta modernitat.

L’autor : Jack London, nascut en 1876, grand barrutlaire e de tretze mestièrs, es conegut per sos romans d’aventura e de la natura salvatja coma White Fang, the Call of the Wild o The Sea-Wolf. Morís en 1916 pas gaire de temps aprèp aver escrich La pèsta escarlata.

Lo reviraire : Pèire Beziat contunha son prètzfach en nos tornant porgir una òbra d’un dels grands autors de la literatura mondiala. Ja paregut en çò de las Edicions dels Regionalismes : Viatge amb un ase per Cevenas, de R.-L. Stevenson (2019).

Format de l’obratge : 13 X 18 cm

Nombre de paginas :  98  

Per crompar lo libre papièr :

https://editions-des-regionalismes.com/collections/frontpage/products/la-pesta-escarlata-edition-de-poche-ptch052

Per crompar la version numerica :

https://www.7switch.com/fr/ebook/9782824056173/la-pesta-escarlata

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*