Carles Puigdemont es en libertat !

Puigdemont surt de la presó de SardenyaEl jutge sard ha deixat en llibertat el president Puigdemont sense cap mesura cautelar. Aquesta tarda ja ha sortit de la presó. Ho ha fet acompanyat del president de Sardenya i el president del Parlament de Sardenya, que li han donat així suport. Puigdemont es podrà moure per tot Europa lliurement a partir d’avui mateix i recupera la seva activitat institucional. L’únic requisit és que comparegui davant del jutge sard el proper 4 d’octubre, quan s’ha fixat la vista judicial.

A la sortida de la presó, Puigdemont ha assegurat que es troba “molt bé” i ha ironitzat sobre el fet que hagi quedat lliure: “Espanya no perd mai les oportunitats de fer el ridícul”. Puigdemont ha dit que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea sobre la seva llibertat de moviments per territori europeu, en la seva condició d’eurodiputat, era “claríssima”. Ha explicat que abans d’aterrar a l’aeroport de Sardenya, ahir dijous, “tenia una notícia que hi havia carabinieri” i va pensar que “això podia passar”, en al·lusió a la seva detenció. Però “sabem també com pot acabar”, ha dit, confiat que el seu cas es resoldrà sense una extradició a Espanya.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*