Jordi Cuixart plego coma president d’Omnium Cultural

Jordi Cuixart deixarà la presidència d’Òmnium Cultural, segons que ha anunciat ell mateix als micròfons d’El món a RAC1: “Se m’acaba el mandat i no em presentaré a la reelecció. Plego com a president d’Òmnium, però no plego com a activista.” Cuixart ha emmarcat la decisió en una necessitat de renovar els lideratges polítics de Catalunya: “No podem prescindir de ningú, però les ulleres del 2017 s’han de reajustar al 2022. Les persones que el 2017 vam tenir aquest protagonisme és possible que un bon servei que podem fer al país sigui endreçar les organitzacions, cadascú casa seva.”

Ni Cuixart ni el vice-president actual, Marcel Mauri, no es presentaran a la reelecció, en l’Assemblea General Ordinària del 26 de febrer. Si les bases ho ratifiquen, el nou president serà Xavier Antich, tal com ha explicat Cuixart, que va ser proclamat a final del 2015 i deixa el càrrec després de més de sis anys i d’haver mantingut el càrrec mentre era empresonat per l’1-O.

Vilaweb.cat

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*