PAIS NÒSTRE A LA MANIFESTACION DE MONTPELHIER PER LA DEFENSA DAS TRADICIONS DAU PAIS DE LA BOVINA !

Dissabte 11 de febrièr a 11 oras , plaça de la Comedia e sus l’Espalanada dau Clapàs, una granda manifestacion es organisada en defensa das tradicions e de la cultura dau pais de la bovina.Après la publication d'une tribune dans Le Monde appelant à réformer la bouvine, le monde du taureau de Camargue est en ébullition.

Se fa a l’iniciativa de l’Union dels Joves de Provença e de Lengadòc, amb de Conses de la Metropòli de Montpelhièr, en reaccion a d’atacas contra aquesta cultura, son biais de viure, sas festas e las corsas liuras.

Aquesta accion es alencòp una defensa de la ruralitat e prigondament una manifestacion culturala. Lo titól o ditz plan « Amassa per l’avenidor de nòstra cultura ».

PAIS NÒSTRE apela a la manifestacion , venètz amb de bandièras occitanas !

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*